De gröna i Borgå hade sitt vårmöte den 19 april 2024. På mötet nominerades föreningens första kandidater. Till exempel kommunfullmäktigeledamoten Eeva Puromies och föreningsordförande Janne Heiskanen kandiderade.

”Förberedelserna av kommunavalkampanjen har kommit igång bra och det börjar bli konkret nu när de första kandidaterna har nominerats. Det har varit roligt att se att kandidaturen väcker stort intresse”, säger Sanna Kivineva, vice ordförande i De Gröna i Borgå. Kivineva kandiderade också själv.

Mötet godkände också målen för De Gröna i Borgås kommunalvalkampanj och föreningen siktar på valseger i nästa års val genom att uppnå minst åtta fullmäktigemandat. Till valen siktar föreningen på en full lista som representerar Borgåbor mångsidigt, vilket innebär sammanlagt 76 kandidater.

Mari Lotila, som också kandiderar i kommunalvalet, säger att situationen i samhället fick henne att ställa upp. ”Social- och hälsovårdssektorn har vänts upp och ner, och stadens ekonomi har stramats åt. Jag orkar inte bara se på, utan vill vara med och rikta in de omfattande besparingsmålen rätt. Jag uppmuntrar alla att kandidera!”, säger Lotila.

Om du vill kandidera eller känner till en lämplig kandidat kan du berätta om det genom att använda detta formulär. Kommunalval hålls den 13 april 2025.

Borgå gröna kommunvalskandidater den 19 april 2024:
Janne Heiskanen
Saara Kekki
Sanna Kivineva
Ninni Kähkönen
Mari Lotila
Robin Lybeck
Eeva Puromies
Ville Saarela
Hanna Songpraguy

Mer information:
Janne Heiskanen, ordförande för de gröna i Borgå, 050 369 0501
Sanna Kivineva, vice ordförande i Borgå Gröna, 040 541 0955