Tervehdys Porvoon Seudun Vihreät

Alkuvuotta 2022 ovat hallinneet ikävät uutiset ja dramatiikka, jollaista varmasti kukaan ei toivonut tapahtuvaksi tai edes uskonut mahdolliseksi tämän päivän Euroopassa. Tilanne on varmasti vaikuttanut meihin kaikkiin ja nostattanut pintaan valtavan kirjon ajatuksia ja tunteita. Tilanne on myös paljastanut sen, että maailmassa on edelleen paljon hyvää: mielenilmaukset rauhan puolesta ovat olleet valtavan suosittuja ympäri maailmaa, ja ihmisten vilpitön halu olla avuksi silloin, kun joku sitä todella tarvitsee, on päässyt kukoistamaan. Olemme Vihreissä erittäin iloisia, että Porvoon kaupunginhallitus päätti yksimielisesti, että Porvoo lähettää Ukrainaan hoitotarvikkeita noin 10 000 euron edestä ja lahjoittaa Suomen Punaiselle Ristille 50 000 euroa Ukrainassa tehtävään kriisityöhön. Itä-Uudenmaan pelastuslaitos on myös valmis lähettämään Ukrainaan ambulanssin ja välineistöä noin 25 000 euron arvosta. Porvoon kaupunginhallitus käsittelee tätä asiaa kokouksessaan ensi maanantaina 7.3.2022.

Aluevaalit

Porvoon Seudun Vihreiden uusi hallitus aloitti työnsä vuoden alussa. Alkuvuosi sujui aluevaalihulinoissa, joiden lopputuloksena Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelle saimme Porvoosta kaksi upeaa Vihreää edustajaa: Sanna Kivineva ja Pasi Siltakorpi. Lisäksi kolme varavaltuutettua: Jari Oksanen, Mari Lotila ja Eeva Puromies. Hyvinvointialueen valtuuston toimintakausi alkoi 1.3.2022 ja ensimmäinen aluevaltuuston kokous on tiistaina 8.3.2022 Taidetehtaalla. Aluevaltuuston tehtävänä on järjestäytyminen ja aluehallituksen valinta. Aluevaltuusto valitsee puheenjohtajan ja varapuheenjohtajat ja päättää toimielinrakenteen. Lisäksi valtuuston käsiteltävänä on hyvinvointialueen johtajan viran perustaminen sekä hallintosääntö. Valtuuston kokoukset ovat julkisia ja yleisölle avoimia. Suoraa lähetystä kokouksesta voi seurata myös hyvinvointialueen YouTube-kanavalla: https://www.youtube.com/watch?v=K-n3ziaLRoE.

Porvoon Vihreiden toiminta

Edelleen jatkuvan koronapandemian vuoksi alkuvuosi on eletty ”säästöliekillä”, mutta meillä kaikilla on toiveissa, että ihan pian pääsemme jatkamaan toimintaa monipuolisesti ja jopa ihan kasvokkain. Kaikki varmasti kaipaavat aitoja kohtaamisia ja keskusteluja somekirjoittelun tueksi. Luodaksemme mahdollisuuden tällaiseen ajatustenvaihtoon, olemme elvyttämässä Face2Face-tapaamiset, joita on tarkoitus pitää jokaisen kuukauden viimeisenä sunnuntaina. Tapaamiset ovat hyvin vapaamuotoisia tilaisuuksia, ja toivomme kaikkien innokkaiden osallistuvan niihin matalalla kynnyksellä. Ideana on kokoontua ja keskustella ajankohtaisista kiinnostusta herättävistä aiheista, sekä tarjota kaikille mahdollisuus saada äänensä kuuluviin ja tutustua lähemmin samanhenkiseen väkeen rennossa ympäristössä. Tervetuloa mukaan kaikki vähänkään uteliaat ja innokkaat ja ota vaikka kaveri mukaan! Tämän vuoden ensimmäinen tapaaminen on Hotelli Runon aulabaarissa 27.3 kello 18.00.

Vaikka maailman tila tuntuu tällä hetkellä jokseenkin masentavalta, haluamme luoda uskoa tulevaan. Haluamme luoda mahdollisuuksia myös pitää hauskaa, tavata ihmisiä ja samalla tuoda ilmi Vihreää ideologiaa. Keväälle on kaavailtu useampi tapahtuma, joissa pääsemme tapaamaan toisiamme mielenkiintoisen tekemisen parissa ja toivottavasti innostamme mukaan myös uutta väkeä. Kaikista tapahtumista tullaan tiedottamaan yksityiskohtaisemmin lähempänä ajankohtaa sosiaalisen median kanavilla sekä verkkosivuilla. Mikäli haluat tarjota osaamistasi tai ideoida lisää, otamme kaiken kiitollisina vastaan.

  •   Face2Face -keskustelutapahtumat 27.3., 24.4. ja 29.5. klo 18.00.
  •    Hallituksen kokoukset: 14.3, 11.4 ja 16.5 klo 18.00. Kokoukset ovat avoimia kaikille ja kevään ajan toimivat ”hybridimallilla”. Virtuaalisesti pääset osallistumaan Google Meetissa.
  • Kevätkokous 1.4. Klo 18.00 Lundin talossa
  • 13.5. Kukan ja Floran päivän tapahtuma torilla (telttaillaan ja jaetaan hevosenlantaa ekologiseksi lannoitteeksi kaupunkilaisten kukkapenkkeihin)
  • 14.5. Luontoretki (teemana hyönteiset)
  • 20.8. Porvoo Pride
  • Kesällä luvassa yhteispiknik, sekä loppukesästä/syksyllä perhetapahtuma teemalla uhanalaiset eläimet, leikkimielistä kisailua kyykän parissa, sieniretki jne. Ideoita mahtuu vielä mukaan, älä yhtään epäröi ehdottaa!

Kevätkokous

Porvoon Vihreiden kevätkokous pidetään 1.4. kello 18 Lundin talossa. Kevätkokouksessa tullaan käsittelemään toimintakertomus ja tilinpäätös sekä valitsemaan edustajat puoluekokoukseen. 

Vihreä keskustelu

Haluamme rohkaista keskustelua ja toivomme yhteydenottoa, mikäli sinulla on jokin sydäntä lähellä oleva aihe, jonka tiimoilta kaipaat lisää keskustelua ja näkyvyyttä. Facebook-ryhmä ”Politiikkaporvoo – Politikborgå” on erinomainen kanava tuoda ajatuksia julki, samoin mielipidekirjoitukset eri kanavissa. Jos kaipaat apua tai tukea ajatuksiesi pukemisessa sanoiksi, myös meihin hallituslaisiin saa olla yhteydessä ja autamme mielellämme. Myös kaksikielisyys on meille tärkeää ja siinäkin on apua saatavilla. Uudet jäsenet otetaan ilolla vastaan, liity mukaan!

Aurinkoa sinulle kevääseen!

Terveisin

PoVi hallitus eli Aila, Eeva, Jari, Ninni, Toni, Sanna, Saara, Pete, Hanna ja Janne