Kaupunginvaltuusto valitsi 22.5. kokouksessaan Tuuli Hirvilammin valtuuston 2. varapuheenjohtajaksi 1.6.lähtien. Hirvilammi on toiminut aktiivisesti kuntapolitiikassa vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajana, rakennus- ja ympäristölautakunnan jäsenenä sekä kaupunginhallituksen varajäsenenä. Hän menestyi myös hyvin tämän kevään eduskuntavaaleissa keräten porvoolaisista ehdokkaista kolmanneksi eniten ääniä.

Hirvilammi haluaa panostaa erityisesti kattaviin hyvinvointipalveluihin, koulutukseen, keskustan kehittämiseen ja ilmasto-ohjelman toteuttamiseen. Varapuheenjohtajana hän haluaa edistää sitä, että valmisteilla olevista asioista keskusteltaisiin enenevässä määrin myös valtuustossa. ”Käytännössä valtuuston toinen varapuheenjohtajuus tarkoittaa sitä, että saan läsnäolo-oikeuden kaikkiin kaupunginhallituksen kokouksiin ja pystyn osallistumaan vielä aiempaa tiiviimmin kaupungin päätöksentekoon.”

Kokouksen jälkeen Hirvilammi haki eroa kaupunginhallituksen varajäsenyydestä. Uusi Vihreä  kaupunginhallituksen varajäsen on tarkoitus valita kesäkuun valtuuston kokouksessa.

Kaupunginvaltuusto vahvisti 22.5. kokouksessaan Anna-Stiina Lundqvistille eron kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtajan tehtävästä. Nyt tehdyt vaihdokset perustuvat kunnallisvaalien jälkeen tehtyyn sopimukseen, jonka mukaan Vihreät ja Kokoomus/KD-ryhmä vaihtoivat kaupunginvaltuuston ja -hallituksen varapuheenjohtajuuksiaan valtuustokauden puolivälissä