Porvoon Vihreiden uusi puheenjohtaja toivottaa hyvää uutta vuotta 2019!

Ensimmäinen reilu viikko Porvoon Vihreiden hallituksen uutena puheenjohtajana on takanapäin. Olen todella otettu siitä luottamuksesta, jota syyskokous osoitti valitessaan minut tähän tärkeään tehtävään. Viime vuonna toimiessani varapuheenjohtajana ehdin jonkun verran tutustua jäsenistöön sekä luottamushenkilöihin, mutta paljon uusia kasvoja tulee vastaan varmasti tämän vuoden aikana. Siksi ajattelin, että voisin aloittaa tämän vuoden esittelemällä itseni teille kaikille – niin tutuille kuin tuntemattomillekin.

Olen viettänyt lapsuuteni ja nuoruuteni Porvoossa, mutta lähdin opintojen perässä ensin Helsinkiin ja sitä kautta Turkuun sekä Paraisille lähes kymmeneksi vuodeksi. Vuonna 2017 koin vahvasti haluavani palata takaisin lapsuuteni kotikaupunkiin ja takaisin juurilleni. Nyt takaisin muutosta on kulunut puolitoista vuotta. Tuntuu uskomattoman hyvältä asua paikassa, joka tuntuu niin tutulta ja turvalliselta. Jonka maisemat Linnamäeltä Sikosaareen sykähdyttävät edelleen samalla lailla kuin lapsena. Jonka metsissä, pelloilla ja vesistöissä on tullut seikkailtua lukuisia kertoja. Minussa on kasvanut halu päästä tekemään töitä Porvoon tulevaisuuden puolesta. Haluan, että meillä kaikilla on jatkossakin mahdollisuus nauttia kauniin, viihtyisän ja eloisan kotikaupunkimme antimista.

Minulle yhdistyksissä ja järjestöissä toimiminen on aina ollut luonteva tapa toimia minulle tärkeiden asioiden puolesta. Vihreisiin olen kuulunut jo useamman vuoden ja toiminut aiemmin mm. Turun Vihreiden Nuorten ja Opiskelijoiden hallituksessa. Palattuani Porvooseen päädyin Porvoon Vihreiden syyskokoukseen, jossa minut valittiin yhdistyksen varapuheenjohtajaksi vuodelle 2018. Nuorena ja uutena kasvona jännitti hieman aloittaa aivan uudessa yhdistyksessä suoraan puheenjohtajistossa, mutta pian huomasin kuinka mukavaan porukkaan olin päässyt mukaan. Tunsin heti olevani tervetullut porukkaan ja ajatuksiani kuunneltiin avoimin mielin. Toivon, että jatkossakin Porvoon Vihreillä tulee olemaan matala kynnys kaikille vihreistä arvoista ja toiminnasta kiinnostuneille, ikään ja taustaan katsomatta

Taustaltani olen ympäristösuunnittelija, joka työskentelee kestävän kehityksen ja kiertotalouden tutkimus- ja kehityshankkeissa. Töiden ohessa opiskelen tällä hetkellä ympäristöpsykologian ja maisema-arkkitehtuurin maisteriohjelmassa Ruotsissa. Käytännössä olen päässyt syventymään siihen, miten erilaiset ulkoympäristöt vaikuttavat ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin erilaisten psyykkisten prosessien kautta ja millaisia ympäristöjä meidän tulisi suunnitella ihmisten hyvinvoinnin tueksi. Olen oppinut, miten tällaisia ympäristöjä arvioidaan, tutkitaan ja suunnitellaan. Toivonkin voivani tuoda tätä osaamista myöskin Porvooseen, jotta voisimme saada kaikkien porvoolaisten hyvinvoinnin tueksi mahdollisimman hyvät ulkoympäristöt.

Viime vuosi Porvoon Vihreissä oli antoisa ja on ollut hienoa päästä tutustumaan tähän inspiroivaan porukkaan. Tänä vuonna toimiessani hallituksen puheenjohtajana haluan yhdessä muun hallituksen kanssa kehittää yhdistyksen toimintaa entistä avoimemmaksi ja osallistavammaksi. Meillä on huikea kokoelma eritaustaisia porvoolaisia jäsenistössämme ja olisi hienoa, jos kaikki halukkaat pääsisivät mukaan toimimaan paremman Porvoon ja yhteisten arvojen puolesta. Olisi myös hienoa, jos vuoden 2019 aikana voisimme kehittää yhdistyksen viestintää läpinäkyvämmäksi ja lisätä vuorovaikutusta hallituksen ja valtuutettujen välillä sekä kehittää jäsenistölle luontevat puitteet osallistua ja toimia yhdessä. Ennen kaikkea tämän vuoden tekemisessä tulee kuitenkin näkymään vaalikevät: eduskuntavaalit 14.4. ja eurovaalit 26.5. Eduskuntavaaleissa pääsemme kampanjoimaan Porvoon oman vihreän ehdokkaan, Tuuli Hirvilammin puolesta. Itse olen ainakin hurjan innoissani päästessäni tekemään Tuulin kampanjaa yhdessä teidän kanssanne.

Tervetuloa tekemään Porvooseen vihreää vaalikevättä, joka näkyy, kuuluu ja innostaa!

Sara Malve-Ahlroth

Porvoon Vihreiden puheenjohtaja