Itä-Uudenmaan Vihreä aluevaltuustoryhmä teki päätöksensä paikkajakotyöryhmän esityksen pohjalta. Itä-Uudenmaan Vihreä aluevaltuustotyöryhmä esittää aluehallitukseen jäseneksi Marketta Mattilaa (varajäsen Lilli Kahri). Marketta Mattilalla on kokemusta Sipoon kunnanhallituksessa toimimisesta. Tällä hetkellä hän on Sipoon kunnnanhallituksen jäsen ja Sipoon Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja. Lilli Kahri toimii puolestaan Sipoon sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajana ja on Itä-Uudenmaan VATEn (hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin) poliittisessa ohjausryhmässä.

 

Valtuustoryhmä myös järjestäytyi uudestaan. Valtuustoryhmän puheenjohtajaksi valittiin Lilli Kahri ja varapuheenjohtajaksi Pasi Siltakorpi (sit.). Pasi Siltakorpi on kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu Porvoosta, Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja ja on ollut Porvoon sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen.

 

Valtuustoryhmän puheenjohtaja Lili Kahrin  mukaan on historiallinen tehtävä rakentaa ensimmäistä kertaa Itä-Uudenmaan hyvinvointialuetta.

Olen tyytyväinen siihen, miten monipuolinen ja osaava joukko vihreitä luottamushenkilöitä tärkeissä uusissa tehtävissä aloittaa. On hienoa saada olla johtamassa tätä ryhmää kohti tärkeiden tavoitteiden edistämistä yhdessä Pasi Siltakorven kanssa, Kahri sanoo. 

Itä-Uudenmaan aluevaltuuston ensimmäinen kokous järjestetään tiistaina 8.3.2022 Taidetehtaalla. Päätettävänä on mm. se, mitä lautakuntia päätöksenteon valmistelun tueksi tulee sekä niiden kokoonpano. Lisäksi valtuuston käsiteltävänä on hyvinvointialueen johtajan viran perustaminen ja rekrytoinnin käynnistäminen sekä hallintosääntö.

Esitykset kokonaisuudessaan:

Aluehallitus: jäsen Marketta Mattila, varajäsen Lilli Kahri

Palveluiden järjestämisen lautakunta: jäsen Sanna Kivineva, varajäsen Tanja Lehtikuusi

Kehittäminen ja yhteistyö -lautakunta: jäsen Mari Lotila, varajäsen Hanna Hurtta

Varautumis- ja pelastuslautakunta: jäsen Jenni Hovilehto, varajäsen Jari Oksanen

Tarkastuslautakunta: jäsen Timo Raivio, varajäsen Harri Lehtonen

Kansalliskielilautakunta: jäsen Anders Selen, varajäsen Jens Hannuksela

Aluevaalilautakunta: jäsen Reeta Rossi